Chilly Willy (BE)

Chilly WillyBand. Old school blues, electric big city blues. Lester Butler, Red Devils, de oude blues pioniers; Sonny Boy Williamson II, Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Slim Harpo, Little Walter.
Den Huibbe: zang
Walter ‘Vibemachine’ Cuyvers : drums
Wim Vandemeulembroeke: bas
Alain ‘AC’ Counye: gitaar
Rudi ‘Mr White’ Eens : mondharmonica
Andy  Aerts: gitaar

Toen ze in het voorjaar van 1992 het gekke idee kregen om een bluesband op te richten om zo het gaatje op te vullen van het free-podium affiche in Zichem (BE) dacht niemand (en ik bedoel dan werkelijk ook niemand) dat ze anno nu nog steeds zouden bestaan en optreden.

Sterker nog, als iemand ze indertijd zou verteld hebben dat ze in die lange, ruim twintigjarige carrière meer dan 500 optredens zouden doen in binnen- en buitenland, in clubs, café’s en op festivalpodia met het blues & reggae festival in Jamaica in 2000 op kop, dan zouden ze die persoon zeker niet serieus genomen hebben, integendeel, ze zouden hem waarschijnlijk hebben uitgelachen. Nu, een dikke 20 jaar later, maken ze nog altijd de podia in zowel binnen- als buitenland onveilig…. Chilly Willy maakt er een feest van, altijd en overal!

Chilly Willy website

youtube

Electric big city Blues, Old school Blues