GravelRoad (USA)

GravelroadBand. Een duistere en ruwe mix van Delta Blues, Punk Rock, en vertrouwde Rock ’n Roll. Swingend, diep, heavy en groovy. Invloeden: : Mississippi Fred McDowell, Junior Kimbrough, RL Burnside, T-Model Ford, Black Sabbath, Nick Cave, Minor Threat, Tom Waits, Furry Lewis, Wu Tang Clan, Earthless, Led Zeppelin, AC/DC.

Stefan Z: Guitar/Vocals/Grit
Martin R: Drums/Some Vox
Jon “Kirby” N: Guitar/Vox/Bass
Joe J: Bass/Low End

GravelRoad-leden zijn door de wol geverfde muzikanten die de heavy blues als geen ander spelen – van de basbeat stijl die je hoort op de akoestische Delta-opnames uit Clarksdale, tot het elektrische werk uit de Mississippi Hill Country bij Oxford (waar de basdrum zijn stempel drukt, soms net voldoende pauzerend om de groove erin te houden).
GravelRoad heeft bewezen dat de aandacht die ze kregen terecht was toen T-Model Ford GravelRoad uitkoos als zijn vaste begeleidingsband tussen 2008 en 2013.
De legendarische T-Model Ford stierf in 2013 op 92-jarige leeftijd. Hij nam 2 cd’s op met GravelRoad; The Ladies Man en Taledragger. GravelRoad is een band die de trance van de North Mississippi Hill Country Blues vermengt met de fuzz en kracht van stevige rock.

Hun cd Capitol Hill Country Blues werd geproduceerd door Jack Endino, die ook producer was voor Nirvana, Soundgarden en Mudhoney.

Cd’s:

 • 2017 – Nieuwe cd release
 • 2016 – Capitol Hill Country Blues
 • 2015 – Weavin’ b/w Flesh and Bone 7 inch vinyl single
 • 2014 – El Scuerpo
 • 2013 – The Bloody Scalp of Burt Merlin
 • 2012 – Pedernales 7 inch vinyl single
 • 2012 – Psychedelta
 • 2011 – Taledragger, T-Model Ford with GravelRoad
 • 2009 – Ladies Man, T-Model Ford with GravelRoad
 • 2008 – Shot The Devil
 • 2004 – GravelRoad

GravelRoad website
youtube
youtube
Listen to GravelRoad here

Delta Blues, Punk Blues, Rock ‘n Roll