Hollowbelly (UK)

 HollowbellySolo. Lo-Fi Punkblues
Hollowbelly: zang, cigar box gitaar, banjo, drums, mondharmonica.

Hollowbelly werd geboren in Warrington, een industriestadje in het noordwesten van Engeland. Hij begaf zich al snel op het podium en speelde letterlijk op honderden podia in het noordelijke arbeiders clubcircuit. De autoriteiten verleenden hem een speciale vergunning die het hem mogelijk maakte om al op zeer jonge leeftijd op het podium te staan, tijdens zijn eerste podium optreden hij was pas 8 jaar oud!

Tv-en radio-opdrachten volgden, en ook, op 14-jarige leeftijd, op de intensive care waar hij in kritieke toestand verbleef na een hersenvliesontsteking. Hij overleefde het ternauwernood, maar verloor zijn 3d-zicht.

Op 16-jarige leeftijd deed de Punk zijn intrede. In de tachtiger jaren speelde “Teenbelly” in enkele punkbands en verhuisde naar het zuiden om in Londen te gaan wonen.
Vele ziekenhuisopnames en operaties volgden die leidden tot het verlies van zijn dikke darm, vandaar de naam Hollowbelly.
Nu hij de 50 is gepasseerd, weigert hij om het rustig aan te doen. Hij blijft optreden in Londen, Rome, Parijs, Amsterdam, Brussel, Bremen en ontelbare andere locaties in Europa.

Hij zingt, speelt cigar box gitaar, banjo, mondharmonica en drums, een waar multi-talent! Zijn muziek kan het beste als Lo-Fi Punkblues omschreven worden. Laat u verrassen wat 1 persoon op het podium teweeg kan brengen.

Snelheid, psychose en cbg’s; Hollowbelly zal het zeker niet rustig aan gaan doen!

Hollowbelly website

youtube

Lo-Fi, Punk Blues