Jonah Gold and his Silver Apples (DE)

JonahgoldRadio-actieve R&B, vunzige Rock ‘n’ Roll, noisy Blues en Neanderthaler beat.
Jonah Gold: zang, harmonica, gitaar
Cpt. Braeburn: gitaar, percussie, zang
Dr. Von Boskoop: bas, zang
Granny Smith: drums, zang

Wie zijn Jonah Gold and his Silver Apples? Wees gewaarschuwd, ze zijn beslist oneetbaar, giftig en schadelijk voor de gezondheid. Hun zelf geproduceerde single “Thrillkillhillbillyrhythm/ Synthetic Sunshine” is al in beslag genomen door de politie, omgesmolten in de aardkern, kwam aan de andere kant weer naar boven en is nu erg populair. Nu zijn deze verboden vruchten terug, ze laten hun complete album “Pollute The Airwaves”op jullie los. Een selectie van nummers die baby Jezus doen huilen…

Vanaf het openingsnummer “Introducing The Apples” met bluespunk peetvader Rob Kennedy (Workdogs en Jam Messengers) tot het laatste nummer “I Want It Back”, elk nummer is een knaller! Laat Jonah and his Silver Apples je de viezigheid van sex, moord en ronkende automobielen voorschotelen.

De cd is live en analoog opgenomen in één weekend in de El Monte Studios, Dortmund en gemixt door Bart El Monte (Elvis Pummel, Fuzztones) en gemasterd door Tim Warren (Crypt Records). Het is een primitieve Lo-Fi opname met een minimum aan overdubs en met maximale overdrive.

Jonah Gold & His Silver Apples website

youtube

Noisy Blues, Rock ‘n Roll