The Goon Mat & Lord Benardo (BE)

The Goon Mat & Lord Benardo Duo. Alternative Blues, North Mississippi Hill Country Blues
The Goon Mat: zang, drum en gitaar.
Lord Benardo: mondharmonica, zang.
Voortgekomen uit Stinky Lou And The Goon Mat, Featuring Lord Benardo.

The Goon Mat and Lord Benardo zijn het felste boogie & roots duo op het Europese continent. Zij beginnen niet rustig aan hun set, maar ze zetten de tent op zijn kop zodra het eerste akkoord klinkt en roepen “Do you want to boogie”? Je kunt dan maar beter antwoorden met “Hell yeah!” Wat volgt zijn ruim 90 minuten in adrenaline en alcohol gedrenkte oer-boogie!
The Goon Mat houdt van de hypnotiserende beat zoals die van Junior Kimbrough, Lord Benardo, tja dat is een geval apart. Hij speelt de mondharmonica met zoveel energie en overtuiging, dat kom je niet elke dag tegen.

The Goon Mat en Lord Benardo zouden hun mannetje wel staan in Chulahoma en Holy Springs, Mississippi (USA), waar Junior Kimbrough, R.L. Burnside, T-Model Ford en hun whishey slurpende maatjes met hun bloed doorlopen ogen vandaan komen. Het is geen nette blues wat zij spelen, het is testosteron gedreven, alcohol doordrenkte boogie-muziek om op de dansen en swingen en beslist niet geschikt voor minderjarigen….. Moeders pas op je dochters, deze twee hebben snode plannen!

The Goon Mat & Lord Benardo Facebook

youtube

Alternative Blues, North Mississippi Hill Country Blues