Tiny Legs Tim (BE)

Tiny Legs Tim Solo. Old school up-tempo Delta Blues
Tiny Legs Tim: zang. slidegitaar, mondharmonica en footstompbox.

Ook te boeken als Tiny Legs Tim Trio, voor grotere podia en festivals. Met Erik Heiman op drums en Mario Vermandel op contrabas, geven zij het geheel een extra dosis rhythm & groove!
Met het unaniem geprezen debuut ‘One Man Blues’, het al even enthousiast onthaalde tweede album ‘TLT’ en een stevige live reputatie, verdient Tiny Legs Tim zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues en roots scene. De rammelende oude gitaar, een bottleneck, een footstomp en de nodige krassen in lichaam en ziel zorgen voor een eigen stijl en doorleefdheid.

De voorbije jaren trok Tiny Legs Tim met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent, speelde het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayall, The North Mssissippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal, en kreeg deze lovende woorden van de peetvader van de Belgische Blues, Roland Van Campenhout: “… So now we have from Belgium a young man who names himself Tiny Legs Tim, and just with his six strings and a stomping foottapboard he brings back the ghost and magic from Bukka White and Robert Johnson. Sit back and let the ol’ magic take hold. Those tiny legs sure take a lot o’ burning blues around!”

Tiny Legs Tim website

youtube

Delta Blues, Old school Blues, Uptempo Blues