Caustic Roll Dave (SP)

Caustic Roll DaveOne-man band. Industrial Blues, Electro Blues, Indie Blues.
Caustic Roll Dave: zang, gitaar, vintage keyboards, loops, beat-box, mondharmonica, en diverse andere instrumenten.

De muziek van Caustic Roll Dave is een krachtige mix van industriële “duivelse” blues, elektro beats, spookachtige mondharmonica, lo-fi loops en een zuidelijke slide gitaar. Hij mag dan wel een echte bluesman zijn, maar veel meer dan in de traditionele betekenis van het woord….
Hij houdt de blues qua geluid en glorie in ere, maar voegt er een nieuwe indringende ruwheid aan toe door de old school, retro cool en de postmoderne blues met elkaar te combineren.
Approaching Noise is zijn tweede cd die is uitgebracht in maart 2014. Deze underground artiest gaat door op de door hem ingeslagen weg en de bluesfundering blijft een vurig ingrediënt, gemixt met de rest van zijn bijtende artillerie.
De combinatie van zijn instrumenten en stijlen mag dan vreemd overkomen, maar ze vloeien naadloos ineen op een overweldigende manier: gepureerde melodieën, vervormde drumbeats, gruizige mondharmonicas, hip-hop scratches en primitieve gitaren.
Dit alles onder regie van Castic Roll Dave’s laboratorium in Barcelona en gemasterd door Mike Mariconda in Austin, Texas (USA).

Caustic Roll Dave website

Youtube:
Watch
Watch
Watch

Indie Blues, Industrial Blues