Teleferik (F)

TeleferikTrio. Rock, garage rock, alternative rock.
Eliz Murad: zang, bas
Arno Vincendeau: gitaar
Olivier Hurtu: drums (speelt ook in Jesus Volt)

Teleferik is een Franse rockband uit Parijs. Ze waren finalist op Sgizet France, van oorsprong een rock-duo, maar ze treden altijd op met een drummer. Sinds 2014 is Olivier Hurtu (Jesus Volt) de vaste drummer van de band. Hij drumt op de 1e cd van Teleferik “Lune Electric”. Voorheen drumde Lawrence Clais (Phoenix, De La Soul), de Japanse Imari Kokubo en Joe Babiak (Michael Angelo Batio, Kill Hannah, Cage9).
De zangcarrière van Eliz begon met het luisteren naar Soul en Rock in haar jonge jeugdjaren. Hier is ze nooit van afgeweken, en dat kun je zien en horen op het poduim. Arno is beïnvloed door de Rock bands uit de jaren 70. Teleferik is de nieuwe Rockcombinatie van deze 2 invloeden.

Lune Electric is de eerste volledige cd van Teleferik. Het is de vrucht van hun eerdere Ep’s en 4 jaar rijping.
Het album bevat 10 nummers, gezongen in Engels, Frans en Arabisch, opgenomen en gemixt door Peter Deimel (The Kills, Anna Calvi). De cd werd gemasterd door Golden Mastering Studio ( Calexico, Ty Segall, Charles Bradley).

Teleferik website

YouTube:
Watch
Watch

Alternative rock, Garage, Rock