The Mighty Yaya (NL)

The Mighty YayaBand. Stonerblues, garagerock/blues.
Louis van Empel: zang, gitaar
Aart van der Wulp: mondharmonica
Harmen de Bresser: bas, zang
Gabriël Peeters: drums

The Mighty Ya-Ya is wederom tot ons gekomen. Ditmaal met het tweede album “Magnum Sonus”. En groots klinkt het inderdaad! Een slag heftiger dan de voorganger.
Garagerock met een eigen draai? Stonerblues? Compleet-over-de-top? Noem het wat je wilt maar de Ya-Ya “Tells it like it is”: altijd groovend, rockend en druipend met ziel.
Pardon? Nou, denk aan QOTSA die met John Lee Hooker een nummertje doen over dezelfde microfoon. Tom Waits in complete Zulu-outfit die een seventies afro-beat combo leidt. Jack White en King Crimson die een op één akkoord stuiterende rockopera brengen met de versterkers harder dan goed voor je is. Of aan Arthur Lee’s Love dat, geassisteerd door een bende Kozakken, “Stairway to Heaven” door de wringer trekt.
Gordels vast en ervaar hoe The Mighty YaYa de trommels, snaren en smoelschuiven in een baan om de aarde speelt zonder zich druk te maken over een veilige terugkeer op aarde. To ignorantly go where no man has gone before: 12 tracks woeste energie die met supersonische snelheid door de stratosfeer raast.
So put the needle in the groove: here’s something that’s gonna make you move!

The Mighty Ya-Ya website

YouTube:
Watch

Blues, Garage, Stonerblues