61 GHOSTS (USA)

61GhostsBand. Roots-Rock, Badlands Americana.

Joe Mazzari: gitaar, zang
Dixie Deadwood: drums, zang
JD Sipe: bas

Net zoals de snelweg waar ze naar vernoemd zijn, hebben de muzikanten van 61 Ghosts veel tijd “on the road” doorgebracht. 61 Ghosts is een vernieuwende Roots-Rock, Badlands Americana trio dat de talenten van singer/songwriter Joe, drummer Dixie en bassist JD combineert.
Beïnvloedt door John Hiatt, Bob Dylan, Link Wray, Rory Gallagher en de Delta-blues muzikanten, begon Joe liedjes te schrijven toen hij 20 was. Hij nam 3 albums op en toerde 3 jaar met Johnny Thunders van de New York Dolls en The Heartbreakers.
Nadat Dixie de documentaire “Deep Blues” gezien had en de voor de eerste keer de Mississippi Hill Country Blues legendes RL Burnside en Junior Kimbrough hoorde, nam ze zich voor om te gaan drummen in de stijl van haar nieuw ontdekte helden.
JD speelt al 40 jaar zijn typische swampy roots muziek op allerlei podia in de Mid-West en de zuidelijke staten van America.

Website: www.61ghosts.com
Watch

Badlands-Rock Americana